OB/135 budynek o pow. 2000 m2 w Sanoku przy ul. Lipińskiego

OB/135 budynek o pow. 2000 m2 w Sanoku przy ul. Lipińskiego OB/135 budynek o pow. 2000 m2 w Sanoku przy ul. Lipińskiego OB/135 budynek o pow. 2000 m2 w Sanoku przy ul. Lipińskiego

Przestawiamy ofertę sprzedaży  nieruchomości  zlokalizowanej w Sanoku dz.  Posada , przy drodze głównej – wylotowej w kierunku Bieszczad.

Budynek  trzykondygnacyjny, częściowo podpiwniczony (skrzydła boczne) z dachem płaskim . Kształt budynku to prawie symetryczna forma z wysuniętą z przodu i z tyłu częścią środkową.

Działka , na której znajduje się budynek sąsiaduje od strony północno-wschodniej z  ulicą Lipińskiego , od strony północno-zachodniej z ulicą Stróżowską , od strony południowo – zachodniej z terenem piekarni a od strony południowo-wschodniej z terenem zabudowy mieszkaniowej.

Istniejący dojazd do budynku znajduje się od ul. Stróżowskiej.

STAN OBECNY BUDYNKU:

Charakterystyka nieruchomości:

Powierzchnia działki :  18.84 a (użytkowanie wieczyste)

Powierzchnia budynku:  ok. 2000 m2

Powierzchnia zabudowy: ok. 726 m2

Układ funkcjonalny:

Piwnice – magazyny i pomieszczenia techniczne, część środkowa nie podpiwniczona.

Parter – sklep spożywczy z zapleczem, zaplecze restauracji, część wejściowa do hotelu i restauracji.

I Piętro – restauracja z zapleczem, część hotelowa pokoje i mała sala konferencyjna.

II Piętro – pokoje hotelowe, jedna klatka ewakuacyjna

W 2010 r. opracowany został projekt budowlany i wydana została decyzja na wykonanie robót budowlanych.

PROJEKTU  ROZBUDOWY BUDYNKU:

Funkcja obecna – hotelowa, gastronomiczna, handlowa

Funkcja docelowa – hotelowa, szkoleniowa, gastronomiczna, handlowa

Powierzchnia zabudowy – 789,30 m2

Zmiana formy architektonicznej budynku:

  • Dodanie jednej kondygnacji hotelowej i dachu o spadkach dostosowanych do decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowaniu terenu oraz sąsiedniej zabudowy
  • W części środkowej na II i III piętrze zaprojektowano balkony do pokoi hotelowych
  • Przystosowanie wejścia głównego do budynku dla osób niepełnosprawnych
  • Przeprojektowano wejście główne do części handlowej umieszczając schody i wiatrołap
  • Zaprojektowano przeszklone zadaszenie nad wejściami o lekkiej i dyskretnej formie

Zmiany w układzie funkcjonalnym :

  • Piwnice – część środkowa została podpiwniczona i umieszczono tam funkcję odnowy biologicznej związanej z hotelem, dostosowano zaplecze restauracji, magazyny i pomieszczenia techniczne do nowych potrzeb.
  • Parter – zaprojektowano część handlową i salę szkoleniową, nowe wejście do hotelu i restauracji z holem, szatnią i recepcją, nowe zaplecze
  • I Piętro – w części środkowej zaprojektowano przestrzeń, która może funkcjonować jako: wariant I – jedna duża lub dwie mniejsze sale konferencyjne oraz ogólnodostępna sala restauracyjna dla potrzeb hotelu, restauracji lub szkoleń,

wariant II – jedna duża sala konferencyjna na ok.290 osób,

wariant III – jedna duża sala bankietowa

  • W części prawej zaprojektowano dodatkową salę konferencyjną i sanitariaty, w części lewej zaplecze kuchenne i bufet dla restauracji.
  • II Piętro – zaprojektowano pokoje hotelowe i drugą klatkę ewakuacyjną.
  • Poddasze użytkowe – zaprojektowano pokoje hotelowe.
  • Poddasze nieużytkowe

„Powyższa oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 Kodeksu Cywilnego”.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.

ZADZWOŃ DO NAS