OB/135 budynek o pow. 2000 m2 w Sanoku przy ul. Lipińskiego



Przestawiamy ofertę sprzedaży nieruchomości zlokalizowanej w Sanoku dz. Posada , przy drodze głównej – wylotowej w kierunku Bieszczad.
Budynek trzykondygnacyjny, częściowo podpiwniczony (skrzydła boczne) z dachem płaskim . Kształt budynku to prawie symetryczna forma z wysuniętą z przodu i z tyłu częścią środkową.
Działka , na której znajduje się budynek sąsiaduje od strony północno-wschodniej z ulicą Lipińskiego , od strony północno-zachodniej z ulicą Stróżowską , od strony południowo – zachodniej z terenem piekarni a od strony południowo-wschodniej z terenem zabudowy mieszkaniowej.
Istniejący dojazd do budynku znajduje się od ul. Stróżowskiej.
STAN OBECNY BUDYNKU:
Charakterystyka nieruchomości:
Powierzchnia działki : 18.84 a (użytkowanie wieczyste)
Powierzchnia budynku: ok. 2000 m2
Powierzchnia zabudowy: ok. 726 m2
Układ funkcjonalny:
Piwnice – magazyny i pomieszczenia techniczne, część środkowa nie podpiwniczona.
Parter – sklep spożywczy z zapleczem, zaplecze restauracji, część wejściowa do hotelu i restauracji.
I Piętro – restauracja z zapleczem, część hotelowa pokoje i mała sala konferencyjna.
II Piętro – pokoje hotelowe, jedna klatka ewakuacyjna
W 2010 r. opracowany został projekt budowlany i wydana została decyzja na wykonanie robót budowlanych.
PROJEKTU ROZBUDOWY BUDYNKU:
Funkcja obecna – hotelowa, gastronomiczna, handlowa
Funkcja docelowa – hotelowa, szkoleniowa, gastronomiczna, handlowa
Powierzchnia zabudowy – 789,30 m2
Zmiana formy architektonicznej budynku:
- Dodanie jednej kondygnacji hotelowej i dachu o spadkach dostosowanych do decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowaniu terenu oraz sąsiedniej zabudowy
- W części środkowej na II i III piętrze zaprojektowano balkony do pokoi hotelowych
- Przystosowanie wejścia głównego do budynku dla osób niepełnosprawnych
- Przeprojektowano wejście główne do części handlowej umieszczając schody i wiatrołap
- Zaprojektowano przeszklone zadaszenie nad wejściami o lekkiej i dyskretnej formie
Zmiany w układzie funkcjonalnym :
- Piwnice – część środkowa została podpiwniczona i umieszczono tam funkcję odnowy biologicznej związanej z hotelem, dostosowano zaplecze restauracji, magazyny i pomieszczenia techniczne do nowych potrzeb.
- Parter – zaprojektowano część handlową i salę szkoleniową, nowe wejście do hotelu i restauracji z holem, szatnią i recepcją, nowe zaplecze
- I Piętro – w części środkowej zaprojektowano przestrzeń, która może funkcjonować jako: wariant I – jedna duża lub dwie mniejsze sale konferencyjne oraz ogólnodostępna sala restauracyjna dla potrzeb hotelu, restauracji lub szkoleń,
wariant II – jedna duża sala konferencyjna na ok.290 osób,
wariant III – jedna duża sala bankietowa
- W części prawej zaprojektowano dodatkową salę konferencyjną i sanitariaty, w części lewej zaplecze kuchenne i bufet dla restauracji.
- II Piętro – zaprojektowano pokoje hotelowe i drugą klatkę ewakuacyjną.
- Poddasze użytkowe – zaprojektowano pokoje hotelowe.
- Poddasze nieużytkowe
„Powyższa oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 Kodeksu Cywilnego”.